recept: Vasi pecsenye, Kifőzde
Vasi pecsenye
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 szép szűzpecsenye,
3 dl zsírszegény tej,
3 gerezd fokhagyma,
6 dkg finomliszt,
2 tk pirospaprika,
zsiradék, só, fűszerek




A megmosott, megtisztított szűzpecsenyét előző este kb. 1,5 cm-es szeletekre vágom, húsklopfolóval fele vastagságúra nyújtom, és beleteszem annyi, zúzott fokhagymával, sóval, fűszerekkel ízesített tejbe, amennyi biztosan ellepi. Úgy sózom a tejet, hogy ha megkóstolom, erősen elsózottnak érezzem.
Beteszem a hűtőbe, és másnapig feléje se nézek.
Másnap pirospaprikával kevert lisztben alaposan megforgatom, és bő, forró zsírban pirosra sütöm. Nem keverek sok paprikát a lisztbe, elég, ha csak rózsaszínre színeztem, mert megsütve, forrón elnyomná az ízeket a paprika.
Azonnal tálalom, frissen adja ki legjobb formáját.
Köretnek leginkább a petrezselymes (új)krumpli a megfelelő, de rizibizivel is pompás.
Bármilyen karakteres savanyúsággal adható.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: petrezselymes újkrumpli
 Misi bácsi savanyúja
 tejfölös-kapros uborkasaláta
 ecetes almapaprika

Forrás: Régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.12.31. Utoljára frissítve: 2009.06.07.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 napja (2024-04-29 14:04:57 - 3.62)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez