Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
1 szép szűzpecsenye, 3 dl zsírszegény tej, 3 gerezd fokhagyma, 6 dkg finomliszt, 2 tk pirospaprika, zsiradék, só, fűszerek |
A megmosott, megtisztított szűzpecsenyét előző este kb. 1,5 cm-es szeletekre vágom, húsklopfolóval fele vastagságúra nyújtom, és beleteszem annyi, zúzott fokhagymával, sóval, fűszerekkel ízesített tejbe, amennyi biztosan ellepi. Úgy sózom a tejet, hogy ha megkóstolom, erősen elsózottnak érezzem. Beteszem a hűtőbe, és másnapig feléje se nézek. Másnap pirospaprikával kevert lisztben alaposan megforgatom, és bő, forró zsírban pirosra sütöm. Nem keverek sok paprikát a lisztbe, elég, ha csak rózsaszínre színeztem, mert megsütve, forrón elnyomná az ízeket a paprika. Azonnal tálalom, frissen adja ki legjobb formáját. Köretnek leginkább a petrezselymes (új)krumpli a megfelelő, de rizibizivel is pompás. Bármilyen karakteres savanyúsággal adható. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|